CleverTracking: verrijking van je klantprofielen

Hoe meer je weet over de klant, hoe beter. Dankzij digitalisering zijn er veel mogelijkheden voor het beschikbaar maken, vergaren én verrijken van klantdata. Dat is bepalend voor het succes van jullie marketingactiviteiten.

Meetbaar

Gedragsgegevens over je eigen klanten of gebruikers worden first party data genoemd. Met CleverTracking van Ambition4Clients worden hun online activiteiten gevolgd. Bijvoorbeeld op je website of mobiele app, de nieuwsbrief en digitaal lezen.

Het klik- en leesgedrag kan worden gevolgd, zoals paginabezoek en zoekopdrachten. Door het taggen van álle content geeft dit inzicht in interesses van de gebruiker. Maar ook de data van producten in de shop, aankopen, transacties, enquêtes en formulieren worden meegenomen, waardoor RFM klantwaardebepaling en engagement scores worden bepaald.

Omdat de data direct gelinkt zijn van de gebruiker, heb je veel meer controle over de nauwkeurigheid en bruikbaarheid.

Zichtbaar

CleverTracking volgt niet alleen, maar gaat ook al die data verzamelen en bundelen. Het wordt allemaal vastgelegd in het relatieprofiel. Dat wordt op die manier steeds verder uitgebreid. Het verzamelen start overigens al voordat de persoon bekend is: tracken gebeurt in die fase namelijk al op IP-adres.

CleverTracking geeft altijd een goed overzicht, dankzij het uitgebreide dashboard.

Toepasbaar

Het verrijken van het klantprofiel vergroot de mogelijkheden om te targeten. Dat biedt natuurlijk enorme voordelen bij jullie marketing. Denk aan aspecten als direct marketing, klantsegmentatie, marketingautomation, data driven nieuwsbrieven en gerichte advertenties of aanbiedingen.

Verder kan CleverTracking helpen bij zaken als het meten van de effectiviteit van marketingcampagnes of het verbeteren van de gebruikerservaring.

CleverTracking is standaard geïntegreerd met een aantal platforms: WordPress, Copernica en ePublisher. Voor wie daar al mee werkt, is de drempel naar deze tool dus heel laag.

Meer informatie over hoe CleverTracking werkt, is te vinden in ons nieuwsbericht over first party data uit juli 2022 .
 
 
Bekijk ook onze andere tools:

CleverConnected: backbone van het klantbeheer
 
Communicator: de basis voor campagnemanagement