Klantenbeheer, abonnementen en transacties

Het draait om jouw klant

Oplossingen

Technologie en advies

Ondernemen en innoveren

← Software en servicen

Klantenbeheer, abonnementen en transacties

Ons softwarepakket CleverConnected vormt een belangrijke basis voor je klantenbeheer. Het zorgt ervoor dat de relevante klantdata overzichtelijk worden gegroepeerd en beschikbaar komen voor acties als:

  • directe koppeling met je website
  • mailbestanden genereren voor nieuwsbrieven
  • callcenters inschakelen

Het doel is altijd een totaalbeeld op te bouwen, met behulp van alle data die kunnen bijdragen om de klant of prospect beter te leren kennen. Bijvoorbeeld: iemand meldt zich bij je aan voor een evenement. Die persoon wordt toegevoegd in de database en is daarmee ‘relatie’. CleverConnected hangt vanaf dat moment elke transactie en alle klantwaarden aan die relatie. Helemaal geïntegreerd en op één centrale plek.
De verzamelde data krijgen steeds meer waarde doordat er kenmerken aan kunnen worden toegevoegd. Zo ontstaat een sterk profiel. Je krijgt steeds beter inzicht in wie jouw klant eigenlijk is en kunt daar optimaal naar handelen.

Dit gaat ook op voor abonnementenbeheer. Stel dat je een vaktijdschrift uitgeeft. Dan bied je dus veel toegevoegde waarde met de content. Waarschijnlijk ben je altijd op zoek naar alternatieve manieren om deze uit te serveren. Laten betalen voor artikelen, cursussen aanbieden, boeken aanbevelen, etc. Dat kan veel doeltreffender en efficiënter met behulp van een 360 graden-beeld van jouw abonnee.

Behalve voor uitgeverijen leent ons concept zich onder meer voor leden- en donateursadministratie. Daar leven dezelfde vragen. Een lidmaatschap brengt tenslotte meestal een financiële verplichting met zich mee. En er moet weleens een blad of tijdschrift worden opgestuurd.

Ook is onze software met name interessant wanneer je producten verkoopt, zonder dat ecommerce je core business is. Transacties komen vaak binnen langs verschillende kanalen: in de webshop, door een bonnetje of telefoontje, via het abonnement, tijdens jouw event, etc. Het is mogelijk om alles ‘aan de achterkant’ door te zetten naar diverse magazijnen. Voordeel bij zo’n dropshipment-model is dat jij zelf de data behoudt en klantprofielen opbouwt, en niet een andere partij daarmee aan de haal gaat.

→ Campagnemanagement en klantenservice

Open systeem

Onze rol

Kortom