Veen Media

 

Veen Media neemt in de Nederlandse tijdschriftenbranche een bijzondere plaats in. Binnen de interessegebieden wetenschap, geschiedenis, filosofie en opinie heeft Veen Media één of meerdere A-merken waarmee een hoog gericht cross mediaal bereik wordt gerealiseerd.

Veen Media heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot mediabedrijf dat vanuit de merken denkt, zowel on- als offline. Veen Media bouwt rond elk tijdschrift een “huis van informatie”, waarbij de wensen van de consument bepalend zijn voor de wijze waarop informatie wordt aangeboden, d.m.v. tijdschriften, boeken, apps, internet, events etc. Wat ons bindt met onze doelgroepen is de drijfveer om ‘te willen weten’.

Filosofie Magazine is een rijk geïllustreerd, toegankelijk special interest tijdschrift dat informeert over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de filosofie in de breedste zin van het woord. Niet alleen de westerse filosofie krijgt aandacht maar ook de oosterse-, de wetenschappelijke- en politieke filosofie. Door middel van essays, interviews, nieuws en columns tracht de redactie de lezer optimaal op de hoogte te houden. Verder verschijnt er in iedere uitgave een uitgebreide boekenrubriek en maandelijks een volledig overzicht van filosofische activiteiten. De stijl is helder en toegankelijk.

Historisch Nieuwsblad schuwt de grote lijnen niet en voorziet het nieuws van een historische achtergrond. Door middel van nieuws en columns informeert het tijdschrift de lezer optimaal. Naast historische onderwerpen met actualiteitswaarde is er in Historisch Nieuwsblad uitgebreid aandacht voor geschiedenisboeken, historische musea en tentoonstellingen. Historisch Nieuwsblad richt zich op hoger opgeleide lezers met een brede belangstelling voor geschiedenis; sociaal bewust en maatschappelijk geïnteresseerd. De lezer is geïnteresseerd in alles wat met geschiedenis en cultuur te maken heeft.

Maarten! is een opinieblad dat zijn meningen baseert op feiten, maar daarbij een verwonderde blik houdt. Het bevat diepgravende artikelen, bijdragen van prominente Nederlanders en erudiete rubrieken – op tijd verluchtigd door de ironie en het relativeringsvermogen van de naamgever van het blad. De toon is ironisch, het relativeert, maar biedt diepgang en degelijke informatie. Brandende kwesties worden voorzien van historische achtergronden en eigenzinnige analyses. Maarten! is serieus en prikkelt. Vriend, vijand, links en rechts zijn het er over eens. Maarten! is bijzonder. 

New Scientist is hét internationaal toonaangevende magazine over wetenschap en technologie en is er sinds juni 2013 ook in het Nederlands. New Scientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid, is New Scientist populair bij een breed publiek. De Nederlandstalige editie verschijnt elf keer per jaar in Nederland en België. Het magazine combineert het allerbeste uit de internationale wetenschap met verhalen over Nederlands en Belgisch toponderzoek. New Scientist bevat wetenschapsnieuws, spannende achtergrondartikelen en spraakmakende opiniestukken.