jb Lorenz

jb Lorenz biedt verschillende producten aan om gemeenten en zorgorganisaties met vraagstukken in het sociaal domein te adviseren en te ondersteunen. Dat doet zij onder andere door duurzame strategische oplossingen aan te bieden, maar ook middels actie-onderzoek. Bovendien doet jb Lorenz concrete aanbevelingen om aan de slag te gaan met het ontwerpen, verbeteren en/of veranderen van processen.

Data is niet meer weg te denken uit de samenleving en alles wordt tegenwoordig uitgedrukt in cijfers. “Maar hoe maak je nu optimaal gebruik van data? Hoe kan data helpend zijn bij het oplossen van complexe vraagstukken?”, dat zijn vragen waar jb Lorenz zich op richt. Het gaat om de juiste combinatie en toepassing van data om tot zinvolle informatie te komen. Door middel van de Lorenz scans wordt gevalideerde data en kengetallen op maat ontsloten voor diverse maatschappelijk relevante thema’s.

Leren van ervaringen in de zorg en het sociaal domein. Met de methode ‘Omdat ervaring telt’ onderzoekt jb Lorenz vanuit de ervaring van mensen zelf. Van inwoners, cliënten, professionals en alle anderen die direct betrokken zijn. Omdat je daarmee écht leert wat er gebeurt.

Ook biedt jb Lorenz een kennisplatform aan. Zo zijn er relevante en actuele artikelen te lezen via De Eerstelijns en is er de mogelijkheid om trainingen, leergangen en inspiratiesessies, die in samenwerking met partners uit het veld ontwikkeld worden, bij te wonen bij de Academie Sociaal Domein.

Voor jb Lorenz vergaren, integreren en verrijken wij data van de website, vanuit nieuwsbrieven en van de digitaal lezen app middels CleverConnected. Deze geïntegreerde data maken wij beschikbaar in Communicator/Copernica voor marketing en de verzending van nieuwsbrieven.